پیشرفت تکنولوژی با پیشرفت در انواع ابزار و مواد به کار گرفته شده در صنایع مختلف همراه شده است. یکی از این موارد، چسب‌های بکار رفته برای نصب و یا تعویض شیشه اتومبیل است. استحکام شیشه‌های نصب شده در جلو و عقب اتومبیل از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل استفاده از چسب مناسب برای اتصال شیشه نیازمند توجه به نکات مهم خواهد بود. در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی انواع چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل، به مزیت‌ها و ویژگی‌های آن‌ها بپردازیم.

استفاده از انواع چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل

شیشه‌های به کار رفته در ساخت اتومبیل در دهه‌های گذشته از استحکام مناسب برخوردار نبوده است. توسعه شیشه‌ها از نظر ایمنی و استحکام بدنه توسط پروژه‌های مختلفی صورت گرفته و شیشه‌های کنونی به واسطه وجود ماده‌ای از جنس پلی بوتیرال وینیل در مرکز آن بسیار خاصیت انعطاف‌پذیری پیدا کرده‎اند. این نوع شیشه می‌تواند در برابر ضربه، فشار و پارگی مقاومت زیادی از خود نشان دهد. این شیشه‌ها به دلیل افزایش استحکام سنگین‌تر شده و در نتیجه به چسب‌های محکم‌تری برای اتصال آن‌ها به بدنه و پایداری روی چهارچوب آن نیاز است. در ادامه انواع چسب حرفه‌ای قابل استفاده برای نصب شیشه ماشین معرفی خواهد شد.

معرفی انواع چسب به کار رفته به عنوان چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل

مهم‌ترین ماده لازم برای نصب شیشه اتومبیل چسب محکم و باکیفیت است. معمولاً برای این کار از چسب پلی یورتان مشکی استفاده می‌شود که قدرت چسبندگی آن بسیار بالا بوده و ماندگاری و دوام آن نیز نسبت به انواع چسب‌های دیگر بیشتر است.

آشنایی با چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان از چسب‌های حرفه‌ای برای نصب شیشه اتومبیل محسوب می‌شود. با توجه به اینکه نصب درست شیشه اتومبیل نقش مهمی در نجات جان سرنشینان خودرو دارد، باید از یک چسب باکیفیت برای این کار استفاده شود. چسب پلی اورتان به دلیل خاصیت چسبندگی فوق‌العاده می‌تواند شیشه را به طور کامل در محل بچسباند. این چسب پیش از استفاده به پرایمر نیاز دارد. بنابراین چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل از دو جزء تشکیل شده و استفاده از بخش اول یعنی پرایمر ضروری است. نکته مهم اینکه پرایمر باید سطح تمیز و عاری از هرگونه ناخالصی را به طور صد در صد بپوشاند. پرایمر قابلیت چسبندگی این نوع چسب را افزایش داده و موجب مقاومت بیشتر در مقابل متغیر‌های بیرونی خواهد شد.

مزایای چسب پلی اورتان از بهترین چسب‌های بازار

چسب پلی اورتان نسبت به دیگر چسب‌های موجود در بازار کیفیت بالاتری دارد. ظاهر آن به شکل کارتریج است و در صورت استفاده صحیح و اصولی می‌تواند نتیجه کار را به صورت‌ایده‌آل ارائه کند. این چسب بدون پرایمر نمی‌تواند خاصیت چسبندگی بالا از خود نشان دهد. به همین دلیل بکارگیری پرایمر پیش از استفاده از چسب پلی اورتان ضروری است. مقاومت در برابر شرایط محیطی، عدم تغییر رنگ به مرور زمان و استحکام بالای آن در برابر آب از دیگر مزیت‌های این چسب به شمار می‌رود.

آشنایی با چسب سیلیکون به عنوان چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل

چسب دیگری که می‌توان از آن برای چسباندن شیشه اتومبیل استفاده کرده، چسب سیلیکون است. این نوع چسب بدون پرایمر استفاده می‌شود و در بکارگیری آن روی سطوح مختلف محدودیتی وجود ندارد. بنابراین می‌توان آن را در موارد مختلف به کار برد. البته استحکام آن به پای چسب پلی اورتان نمی‌رسد. زیرا استفاده از آن با معایبی همراه است. این نوع چسب بوی تندی دارد که شبیه به سرکه بوده و ممکن است تا مدت‌ها در فضای کابین خودرو باقی بماند. از این رو موجب آزار رانندگان خواهد شد. چسب سیلیکون به عنوان چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل چندان استاندارد نبوده و با وجود چسبندگی مناسب، ممکن است پس از استفاده از آن، صدا‌هایی از قسمت داشبورد شنیده شود. این صدا نشان دهنده این موضوع است که چسب مورد نظر نتوانسته شیشه خودرو را به طور ایمن و مطمئن در جای خود نگه دارد.

چسب شیشه فوری DIY

این نوع چسب می‌تواند یک ماده مناسب برای تعمیر و ترمیم شیشه اتومبیل به شمار رود. با استفاده از این نوع چسب به راحتی می‌توان ترک‌های شیشه را برطرف کرده و از گسترش آن جلوگیری کرد. فرمول رزین پیشرفته در این نوع چسب باعث می‌شود تا بتوان در کوتاه‎ترین زمان شیشه آسیب دیده را ترمیم کرد. مزایای این نوع چسب شامل استفاده آسان و سریع، بکارگیری آن برای انواع شیشه از جمله شیشه‌های چند لایه، جلوگیری از گسترش ترک و آسیب‌های مختلف به شیشه است.

کدام چسب برای نصب شیشه خودرو مناسب‌تر است؟

برای نصب اصولی و استاندارد شیشه اتومبیل بهتر است از چسب پلی اورتان استفاده کرد. وجود پرایمر روی سطح کار قبل از بکارگیری چسب باعث می‌شود تا قابلیت این چسب افزایش پیدا کند. از این رو می‌توان نسبت به ایمنی و قدرت چسبندگی آن اطمینان داشت. ‌

استفاده از چسب‌های نامناسب بسیار خطرناک بوده و می‌تواند خسارات جانی و مالی به دنبال داشته باشد. پلی اورتان مانع از جداشدن شیشه در هنگام تصادفات و یا ضربات سنگین می‌شود. همچنین این نوع چسب توسط سازندگان خودرو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعویض و نصب شیشه باید توسط افراد حرفه‌ای انجام شود تا نسبت به نصب اصولی و مورد تائید اطمینان حاصل کرد.

به تفاوت بین چسب و درزگیر توجه شود

نکته بسیار مهم در مورد چسباندن شیشه اتومبیل درک تفاوت بین چسب تعویض و نصب شیشه اتومبیل و درزگیر است. به طور کلی پلی اورتان به عنوان چسب شناخته می‌شود. در حالیکه سیلیون به عنوان درزگیر شناخته شده و در برابر حرارت و رطوبت خاصیت انعطاف‌پذیری از خود نشان می‌دهد.

نتیجه‌گیری

استفاده از چسب مناسب برای نصب شیشه اتومبیل از مهم‎ترین موارد در افزایش ایمنی خودرو‌ها و سرنشینان آن به شمار می‌رود. استفاده از چسب باکیفیت با تامین امنیت خودرو، دوام و پایداری نصب شیشه روی چهارچوب آن را افزایش می‌دهد. همچنین ضمن توجه به کیفیت چسب و میزان چسبندگی آن، باید به روش استفاده از آن نیز توجه شود. استفاده درست و حرفه‌ای از چسب نیز می‌تواند روی دوام آن مؤثر باشد. چسب پلی اورتان علاوه بر شیشه خودروهای معمولی، برای اتومبیل های سنگین و نیمه سنگین نیز استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *